Hong Kong 香港

Een laat vrolijk kerstfeest en een vroeg gelukkig nieuwjaar gewenst! Bij wijze van goedkoop eindejaarsgeschenk krijgen jullie een verslag van onze trip naar Hong Kong.

De 22e namen we het vliegtuig naar Shenzhen om vandaar de grens met Hong Kong over te steken. Cliff, Jonatan en ik geraakten zonder problemen buiten en binnen, maar Oliver en zijn blijkbaar louche paspoort werden gedetailleerd onderzocht door een handvol grenswachters. Je zou voor minder als er een verdachte Aziaat met een westerse naam die niet op zijn paspoortfoto lijkt de grens wil oversteken…  Later werden we vriendelijk verwelkomd bij Cliffs familie en na een copieuze hotpot zochten Cliff en ik ons bed en Oli en Jonatan hun vloer op.

Het grootste deel van de tijd spendeerden we aan rondlopen en op de bus/boot/metro zitten. Aangezien het eind december is, waren alle winkels en straten overvloedig gedecoreerd met lichtjes, kerstbomen, pakjes, sneeuwmannen en ijskristallen (heel passend bij 20 graden).

Kerstshow in een of ander duur winkelcentrum

Er was geen ontsnappen aan kerstversiering.

Kerstboom gemaakt van allemaal Ferrero Rochers, helaas stonden er bewakers die mij ervan verhinderden er een paar te stelen:(

Chinees met roos kerstpak

Grootste kristallen kerstversiering ter wereld of iets in die aard, 6 meter hoog en bezet met meer dan een miljoen Swarovski-kristallen

Er lopen veel Chinezen rond in Hong Kong. Maar echt overdreven veel.

Op een avond gingen we naar Victoria Peak, het hoogste punt van Hong Kong Island, om een blik te werpen op de lichtjes van de stad. Best mooi.

Victoria Peak

Net als vele andere toeristen brachten Jonatan, Oli en ik een bezoek aan de Grote Boeddha van Hong Kong. De weg naar het 34 meter grote bronzen standbeeld bestond uit een kabelbaan (waar we 2 uur voor moesten aanschuiven), een toeristenwinkel (waar Jonatan per ongeluk een flesje drank stal), een kebabzaak, meer winkels, een grote massa toeristen waar we ons een weg moesten tussen banen en 240 trappen naar boven.

Op weg naar boven met de kabelbaan

Op weg naar dat standbeeld achter op de foto

Tian Tan Buddha 天坛大佛

Op de terugweg verlichtten we onszelf door op het Wisdom Path te lopen, waar grote houten planken met Chinese boeddhistische spreuken op rechtstaan. Ook stond er opeens een waarschijnlijk gevaarlijke Hong Kongse junglebergbuffel naast ons op het pad, en op de busreis terug kwamen we er nog meer tegen in het midden van de straat.

Wijze spreuken, verstond ik ze maar

Twee dode vogelverschrikkers

Iemand heeft schrik van poppen...

De volgende dag namen de vader en nonkel van Cliff hun buitenlandse gasten mee naar een vissersdorpje, waar we door een gezellig nauw steegje met allemaal zeevruchtenrestaurants en viskraampjes liepen.

Een bak vol oversized garnalen, krabben, kreeften, schelpen en andere beesten

Kies een lekker uitziend beest en een halfuur later ligt het klaargemaakt te blinken op een bord

Vreemde schelpbeesten

Een visverkoper die zijn koopwaar in het gezicht van nietsvermoedende voorbijgangers duwde

’s Avonds gingen we eten in het restaurant van een neef van Cliff (die blijkbaar overal wel familie heeft zitten), waar we een lekkere en overvloedige Japanse maaltijd kregen geserveerd.

Omringd door lekker eten en Aziaten

De voorlaatste dag van de reis namen we de boot naar Lamma Island 南丫岛, een mooi en rustig eiland in vergelijking met Hong Kong zelf. We zagen er een nogal toeristische haven, enkele mooie stranden, een lelijke energiecentrale, een bergtop met een mooi uitzicht en een lelijke elektrische windturbine.

Allez dan...

De ferry arriveert op Lamma Island

Op een charmant strand, rechts buiten beeld stond wel een nogal sfeerverpestende fabriek

Gisteren verlieten we na een week het warme Hong Kong en nu zit ik hier weer half te bevriezen op mijn kamer in Hangzhou (misschien moet ik een lange broek en een pull aandoen als het buiten minder dan 10 graden is?).

x

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hong Kong 香港

 1. Erik De Weerdt zegt:

  Zeg Lennert, geef eens wat uitleg over die “Hotpot” is die je gegeten hebt bij de familie van Cliff.

 2. lenhz zegt:

  http://lmgtfy.com/?q=chinese+hot+pot

  Het komt erop neer dat er een grote pot met kokend water in het midden van de tafel staat en dat je daar voedsel ingooit en uithaalt en opeet als het klaar is, een beetje zoals fondue enzo.

 3. 欧力佛 zegt:

  daarom dat het in het Nederlands ook Chinese fondue heet…

 4. luk zegt:

  nénéné wij zitten al lekker in 2012 en gijlle niet ! 🙂 (Jullie zitten zeker nog in het jaar van de ezel of de tijger of wat dan ook…) In elk geval toch ne gelukkige intussen en veel plezier met het komende chinese nieuwjaar.

 5. YOANA zegt:

  Het is daar 20°C zei je, waarom draagt Cliff dan nog zo’n mega dikke winterjas? x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s