West Lake International Music Festival 西湖国际音乐节

Gisteren was het alweer tijd voor een muziekfestival, deze keer in Hangzhou zelf, in een park aan het West Lake. Ik fietste er met Cliff naartoe, kocht een ticket aan een nogal amateuristisch ticketverkooppunt (een cafétafeltje met 2 Chinese studenten erachter) en ging Taiziwan Park binnen voor een dag Chinese muziekpret.

Van achter naar voor: muziekgroep, publiek, veel Chinezen die gehurkt zitten te eten, politie

Het festival in het kort:

– Chinezen lopen er op festivals mogelijk nog belachelijker bij dan gewoonlijk: lichtgevende strikjes en duivelshoorns, berenmutsen van gigantische afmetingen, geverfd haar in verschillende kleuren, roze broeken, schoenen met een 20 cm grote Angry Birds-vogel erop, haarstrikken groter dan een hoofd, knipperlichtjes op strategische plaatsen op het lichaam, meisjes én jongens dragen het allemaal. Maar het toppunt van hilariteit was dit kostuum:

Krokodilchinees: we hebben hier een kwartier achtergelopen speciaal om een foto te maken

– Politie is hier in groten getale aanwezig op festivals. Voor elke 10 festivalgangers loopt er wel een agent rond. Rondlopen, thee drinken en naar concerten kijken is normaalgezien het enige wat ze te doen hebben. Maar als er iets gebeurt zijn ze snel ter plekke: enkele Chinezen probeerden een paar anderen ingangstickets aan te smeren voor een aangepaste prijs (dit gebeurde op het festivalterrein, dus geen idee wat die mensen met ingangstickets moesten), maar voor de transactie kon doorgaan, stonden er al ongeveer 34 agenten bij om daar eens even een stokje voor te steken. Sterk optreden van de arm der wet.

– De groepen die optraden waren allemaal Chinees, met uitzondering van The Word, een of andere jazz-hiphopband. We vonden het al tof toen de zanger in het Frans begon te rappen, maar we waren compleet verrast toen er opeens ook Nederlands te horen was! Bleek dat een van de rappers een Hollander is. Hup Holland zeg ik dan.

– Hier twee links naar muziekgroepen die ik zag:

Cui Jian 催健, heel bekende kerel (de man heeft Wikipediapagina’s in 11 verschillende talen, niet slecht voor een Chinees:p) en vader van de Chinese rock. Dit lied, meer dan 20 jaar oud, speelde een rol tijdens de Tian’anmenprotesten in ’89 en werd door elke aanwezige Chinees luidkeels meegezongen:

Hanggai 杭盖, Mongoolse volksmuzikanten die een entertainende show neerzetten:

http://www.tudou.com/programs/view/vIB7O8hHt8g/  (negeer de dwaze advertentie in het begin)

Hoewel festivals hier best aangenaam en goedkoop zijn, mis ik de Botanique toch wel een beetje :d

x

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op West Lake International Music Festival 西湖国际音乐节

 1. Grote zus zegt:

  Benieuwd met welke fantastische Chinese kleren jij terug naar België komt.

  P.S. Je neefje zou wel erg gelukkig zijn met zo’n krokodil-kostuum 😉

 2. lenhz zegt:

  Ik heb nog geen Chinese kleren, en als ik er koop zullen ze er (redelijk) normaal uitzien, wees daar maar zeker van!

 3. Nadet Magnus zegt:

  Ik wil je niet jaloers maken maar heb hier toch al wel een paar leukere concerten meegemaakt van o.a. The Airborne Toxic Event =100 min in Bota, The Blackbox Revelation en Kaiser Chiefs in AB….Maar die Mongoolse volksmuziek is op het einde, zonder de zanger, ook nog wel te pruimen: een beetje The Levellers ….!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s